Ekologisk odling i över 20 år
Vår ekologiska odling kontrolleras och är certifierade enligt KRAV. KRAVs regler siktar mot en hållbar produktion. Till exempel får kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genmodifierade organismer (GMO) inte användas.

Ekologiskt lantbruk innebär att man strävar efter självförsörjning av växtnäring, foder genom lokal och förnyelsebar produktion och att man tar bort konstgjorda ämnen. Ekologisk odling tenderar också att vara mindre intensiv och syftar till att långsiktigt bygga upp styrkan i jorden för att ge starka och uthålliga växter.

Mariannes Farm odlar idag cirka 500 ha ekologiskt. I den ekologiska odlingen använder vi oss av fördröjd sådd, där odlingsbädden färdigställs någon vecka innan sådd. Därefter flammas ogräset bort innan morötterna har kommit upp. Handelsgödsel är inte tillåtet utan istället används kogödsel och fruktsaft. I övrigt är det viktigt med en noggrant planerad och varierad växtföljd. Mycket tid läggs på ogräsbekämpning, där det framförallt är rotogräset som är svårast att komma till rätta med.

Vi har odlat ekologiska grönsaker sedan 1994 och är idag bland de största odlarna i Sverige.

Tyvärr har vi ett problem med att det svenska klimatet inte tillåter att vi odlar och skördar året om, även om vi försöker att sträcka ut säsongen så långt som möjligt. Säsongen är lite olika för de olika grödorna, men när det gäller t. ex. Grönkål, så brukar vi kunna leverera svensk egenodlad grönkål från midsommar fram till slutet av januari. Tidpunkten kan variera något beroende på hur mycket vi säljer samt hur vädret är.
 
Den del av året som vi inte kan leverera egenodlad importerar vi från odlare vi samarbetar med. I det här fallet är det en ekologisk odlare i Italien som vi har ett mycket bra samarbete med och har väldigt goda erfarenheter av. Det innebär att grönkålen är odlad i Italien (dock med exakt samma ekologiska regelverk som vi har), sen är den sorterad och packad på Marianens Farm i  Strövelstorp.
Följande grönsaker odlar vi ekologiskt och några fler
  • Morötter
  • Svartkål
  • Jordärtskocka
  • Lök
  • Grönkål
  • Rotselleri
  • Rödbetor, gulbetor, polkabetor
  • Palsternacka
  • Kålrot