Våra nyheter / lediga jobb

FODERMORÖTTER I LÖSVIKT 

11 oktober 2022
Välkomna att handla fodermorötter för hämtning i lösvikt på släp. Ring kontoret innan du kommer då vi har begränsad tillgång för tillfället, telefon 042-38 61 95
Vi kommer ha öppet onsdag, torsdag och fredag, mellan klockan 12.00-16.00. Följ skyltning när du kommer in på gården. Vi tar endast emot betalning med swish.

CHANTENAY MORÖTTER
Juli 2019
Chantenay är en välkänd gammal morotssort från Chantenay-regionen i Frankrike och omtalades redan på 1800-talet.
Moroten är kort och triangelformad har ett tunt skal och en klar orange färg. Ät hela moroten rå eller tillagad som du vill. Bara tvätta den innan.
Hoppas du gillar den karakteristiska och goda smaken lika mycket som vi gör.

Små, söta
CHANTENAY MORÖTTER
Smakar som morötter gjorde förr

CHANTENAY MORÖTTER
Juli 2019
Chantenay morötter kommer också finnas i 5-kg påsar för er som jobbar inom restaurang och stora kök.

Små, söta
CHANTENAY MORÖTTER
Smakar som morötter gjorde förr

Fodermorötter slut
3 maj 2019
Våra fodermorötter är slut. Vi räknar med att från 10 maj åter kunna sälja dessa i vår gårdsbutik, dock i begränsad mängd.

Ett stor steg framåt
April 2019
Tanken på Farmen är nu fylld med HVO100 vilket innebär att traktorer och bilar kör på 100% förnybart bränsle. Ett stort steg framåt mot vårt mål att bli helt fossilfria.

Bortsorterade morötter blir juice
Juni 2018
Vi är glada att berätta att vi har ett samarbete med företaget Rescued Fruits. En del av de bortsorterade morötterna i skaleriet skänks bort till Rescued Fruits. Morötter med fin råvara som Rescued pastöriserar* och dagen efter gör god morotsjuice på. Det finns många goda juicer från Rescued Fruits och två av dem är med morot; Morot/Ingefära/Äpple och Apelsin/morot.  

Läs mer om företaget Rescued Fruits på www.rescued.se 
* pastörisering gör så att morötterna håller längre och alla bakterier försvinner

Ekologiskt, närodlat i Skåne
Juni 2016
Vårt nya fina produktsortiment finns nu i butiker i nordvästra Skåne. Du hittar morötter, grönkål, potatis, lök, polkabetor, rödbetor, gulbetor, palsternacka, kålrot, jordärtskocka, rotselleri. Beroende på vilken månad du kikar.

Vegibar
Maj 2013
Nu finns våra morötter i denna trendiga förpackning med sortimentet Vegibar. Fräscha, färska grönsaker, skalade och delade, färdiga att tillaga. Hur enkel som helst att använda.
Läs mer här på www.vegibar.se

Artikel om Mariannes Farm i DN-bilaga  
Sept 2011
Helsingborg Buisness Region har kommit med en bilaga i DN nu i september, och vi har fått en artikel om oss och vår verksamhet. Det glädjer oss!
Där står att läsa om vår odling, produktion och förädling samt vår kändis baby-moroten.
Läs artikeln klicka här.

Nyskördade svenska morötter!  
Mars 2011
Nu är Mariannes Farm i full gång och skördar färska morötter på fälten utanför Kristianstad.
Men hur går det till, det är ju mars månad? Jo, Marianne använder sig av en mycket fyndig metod: att halma morötter. Under hösten täcks morotsfälten med en halv meter halm, som skapar perfekt temperatur i marken. Den långa, mycket kalla vintern till trots trivs morötterna nere i jorden under sitt skyddande täcke.

– Under halmen har den gamla blasten vissnat ner, men nu kommer små gröna skott, säger Marianne Härning-Nilsson entusiastiskt. Jorden håller sig alldeles lagom kall och morötterna står precis så som de mår bäst av, mörkt och fuktigt.

Mariannes Farm halmar morötter för att kunna skörda närodlade, svenska morötter under senvintern och tidiga våren. Naturen sköter lagringen och risken för lagringssjukdomar, som man har i ett kyllager, minskar. När Mariannes morötter kommer upp ur marken är de knaprigt friska, har en fantastisk orange färg och håller absolut högsta kvalitet.